Westland toename van ligplaatsen?

Toen hij deze zomer in Amsterdam per toeval op een woonboot terecht kwam, zag hij opeens de ideale oplossing voor zijn probleem. “Ik werd verliefd op deze manier van wonen. Het geeft een gevoel van vrijheid op het water. En ik dacht: dit zou wel eens meer jonge starters in Westland perspectief kunnen geven.”

Beleid aanpassen

Maar vooralsnog staat in de algemene regelgeving van de gemeente Westland dat er drie woonboten in de gemeente mogen liggen. “Ik ben verschillende partijen gaan benaderen, en de gemeente zelf.” De VVD vindt ook dat er iets aan het startersprobleem in Westland gedaan moeten worden. “Het is tijd dat het beleid van de gemeente wordt aangepast. In elk geval moet onderzocht worden of en zo ja waar er in Westland meer woonboten kunnen liggen”, aldus raadslid Lianda Heijl (VVD).

Wesley heeft al een idee waar zijn boot moet komen te liggen. “Hier aan De Lee in De Lier is veel ruimte.” Op dit moment liggen daar al twee boten. “Maar er zouden er nog makkelijk drie of vier bij kunnen. En zo zijn er nog meer plekken in Westland. Maar daar moet de gemeente wel naar gaan kijken.”

#omdenken #waterwonen #erfgoedwaterwonen #meerbetaalbareligplaatsen #woonboot #woonark #woonschip

Artikel >

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: