Over drijven in Mokum

Locatie: Borneo Architectuur Centrum Amsterdam
30 september 2022 tot 31 maart 2023

Opening tentoonstelling “Over Drijven in Mokum” vijdag 30 september 2022 om 17:00 uur, hoe wordt er in Amsterdam op en bij het water gewoond, wat is er allemaal mogelijk en wat komt daar bij kijken.

In deze tentoonstelling brengen we in kaart hoe er in Amsterdam op en bij het water wordt gewoond. Het begon met schippers die om pragmatische en financiële redenen op hun schip gingen wonen. Later werd ook voor vele anderen wonen op het water aantrekkelijker, zeker nu de grachten steeds schoner zijn geworden.

De tentoonstelling is samengesteld door het Borneo Architectuur Centrum in samenwerking met Bob Ronday (Bob Ronday Architectuur) en met medewerking van Ingeborg van Lieshout (Green Light District). De tentoonstelling toont 6 grote frames met achtergrondinformatie over drijvend wonen in Amsterdam, diverse maquettes en tekeningen van voorbeeldwoningen en reeds gerealiseerde drijvende woningen, beeldmateriaal van de verkiezing “woonboot van het jaar” en films van bestaande drijvende woningen en woonwijken.

Ga naar de website >

%d bloggers liken dit: