Goed opiniestuk van Ties Rijcken:

Foto Ties Rijcken

Ik hoop dat we over 50 jaar de wijken uit de jaren 2020 herkennen als energieneutraal, groen, blauw, en, als het aan mij ligt, vol drijvende woningen – het symbool van het adaptieve bouwwerk en ook het object waar ik de eerste tien jaar van mijn werkende leven aan heb gewijd. Laten we echter geen drijvende woningen bouwen vanwege de zeespiegelstijging – ik zie het al voor me: na een dijkdoorbraak zijn er honderden mensen verdronken en ligt de Randstad op z’n gat. Maar hoera! Er dobberen een paar duizend drijvende woningen rond, die tegen dakgoten aan botsen en vastliggen in de modder, als het water na vele weken eindelijk is weggepompt.

Drijvend wonen is een prachtige woonvorm. Niet woningen in één stijl in afgesloten meertjes, maar gebouwd naar eigen smaak in particulier opdrachtgeverschap en verbonden met het watersysteem, zodat ze verplaatsbaar zijn: de meest circulaire woonvorm denkbaar.

Zie de gehele bespiegeling:

Advertentie
%d bloggers liken dit: